Forum -> Anemia?

Tytuł:Anemia?
Autor:Miła
25.5.2010, 08:41
czy jak się je w miarę normalnie to anemia bierze się jakoś ze złego funkcjonowania organizmu czy z tego, że w pożywieniu teraz jakoś za mało witamin jest i żelaza?? Bo mam dziwne wyniki badań, a wydawało mi się, że się odżywiam w miarę racjonalnie, jem dużo owoców i warzyw etc. Kupiłam sobie teraz jakieś witamy (Vitaral , bo tak mi magister w aptece poleciła, mam nadzieję, że dobre) i łykam i mam nadzieję, że jak po miesiącu powtórzę badania to będzie ok. Ale czy na serio bez witamin w tabletkach nie da się uniknąć niedoborów ??

Tytuł: Anemia?
Autor:Jola
25.5.2010, 19:48
moja siostra miala anemie chociaz odzywiala sie dobrze i nie odchudzala specjalnie przede wszystkim przyjrzyj sie dokladnie co jesz - bo moze jesz monotonnie mimo wszystko - jak jesz np duzo owocow ale to sa glownie sytrusy - to poza wit c niewiele z nich korzysci itp a po drugie - moze byc tez tak ze twoj organizm czegos nie przyswaja i wtedy nawet jak jesz to nic z tego nie ma a na anemie to: morele, wątróbka (bleee...), orzechy, wołowina

Autor:Bogusia
18.2.2011, 10:18
Jestem chora na Anemie i to powaznie. Chociaż ze się nie odchudzałam i jadłam to co się nalezy. W szkole pani pielegniarka dała mi witaminy zebym piła i pije. pod koniec lutego zobaczymy czy mi pomogło.

Autor:xxx
17.10.2011, 18:09
czy niske cisnienie to objaw anemii?

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Jakiego koloru jest zielona piłka?